I gårdagens DN …

… kunde man hitta den tredje delen i serien om urban fantasy som TT Spektra gjort. De första två handlade om Maria Turtschaninoffs Underfors och om Mårten Sandéns serie om  Jannike Faltin. Den sista delen handlade om Udda verklighet och om mig. Det kändes rätt besynnerligt att läsa sitt eget namn i DN och som alltid är det underligt att läsa brottstycken av vad jag sagt i en intervju, men jag tycker att hela serien är väldigt bra.

Eftersom det var en TT Spektra-artikel så finns den med i flera andra tidningar också. UNT har med en bild från spårområdet längst bort på perrongerna på Malmö Central, HD har med inte mindre än fem bilder varav den fjärde fick mig att skratta upp morgonkaffet i näsan. (Edit: Ser att GD har valt bara den bilden. Undrar varför?) Jag hade kommenterat till fotografen att det alltid finns en eller två bilder från varje tillställning där jag ser ut som en surikat, föga anade jag att han skulle försöka ta en sådan bild med vilje. Författarvärdighet? Not so much.

Bilderna är tagna på för mig speciella platser i Malmö – Pildammsparken och Centralen. Jag gillar verkligen Centralen. De gamla välvda byggnaderna är så sjukt vackra med sitt vita och röda träverk, sina snirkliga järndetaljer och den kaklade huvudbyggnaden. Jag är inte helt het på den nya tillbyggnaden än, men den kommer säkert att smyga sig in i mitt skrivande i alla fall. Bilderna från Pildammsparken är tagna vid det lilla templet från Baltiska utställningen, det är en av mina favoritplatser i själva parken. Äh, vem försöker jag lura, hela parken är en favorit. Jag står bland bokarna precis vid Tallriken och ser hur solen strålar ner på den plats där jag gifte mig. Inte illa alls, och lätt att glömma att man blir fotograferad.

Om någon till äventyrs trodde annat – man har liten eller ingen chans att påverka vilken bild som väljs till tidningarna när de väl är tagna. Inte har man mycket möjlighet att bestämma vad som skrivs heller. Vi hade uppenbarligen roligt under fotograferingen, och jag hade väldigt trevligt när jag pratade med journalisten, jag hoppas att det märks.

Annons

6 tankar om “I gårdagens DN …

  1. Roligt att det gjorts en sådan artikelserie! Jag borde kanske läsa Maria Turtschaninoff. Mårten Sandéns skapelse kunde jag inte riktigt tycka om, hur mycket jag än ville. Väldigt många coola element fast allt i en stor soppa, och en trots allt väldigt stereotyp hjältinna. Hon är sympatisk, Jannike Faltin, men hon är en sån där superhjältinna som jag blivit rätt less på (kan tjejer inte vara hjältar utan att behöva bräcka killarna och vara värst i allt?). Och så är det hela grejen med zigenarklyshorna.

    Udda verklighet gillade jag däremot, kanske jag ska tillägga 😉

    • Då börjar jag med att tacka! 🙂 Jag hade Underfors som ett av mina ‘måste-köp’ på bokmässan förra året, men bara om jag träffade författaren också (bokköpstopp utom ifall jag träffade författaren, ett kryphål som användes frekvent) och hon var inte där. Så jag har fortfarande kvar den på listan.

  2. Vad roligt, och kul med din favoritpark. Bodde nära den under många år och det var verkligen en favoritplats att återvända till, gång efter annan 🙂

    • Ja, den är som en stor lunga mitt i stan. När jag kommer dit kopplar jag alltid av. Lukten av träden, de mjuka grusgångarna, de lysande oranga skulpturerna mitt inne bland löven. Det är ljuvligt.

    • Heh. Det är märkligt hur många personer (som inte är jag) som tycker den är trevlig. Själv höll jag på att kvävas av morgonkaffet. Men, men, ser man ut sån så får man ta det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s