Recensioner

Photos and books ”Särskild är en märktig fortsättning på serien med ett språk och karaktärer som förtrollar mig. Självklart ska jag fortsätta på serien och kanske läsa om de två böckerna som finns medan jag väntar på tredje. Jag är imponerad också och stolt att det är ett svenskt verk!”

BiblioPepe  ”Fast det jag gillar mest med Nene Ormes urban fantasy-romaner är att hon använder Malmö och dess gator på ett sådant bra sätt. Hennes sära värld smälts ihop med verkligheten på ett sömlöst och organiskt vis. Udda verklighet fick mina förväntningar att bli skyhöga på fortsättningen. Särskild lyckas förvalta dessa förväntningar på bästa sätt.”

Bokhora

Swedish Zombie ”Jag tycker om NENE ORMES stil och hennes chosefria sätt att naturligt beskriva en helt knasig och övernaturlig värld. Detta bidrar till trovärdighet, som alltid är en förutsättning för att man ska ta till sig en bok. /…/ NENE ORMES har fångat mig med sina böcker och med SÄRSKILD tar hon ett fastare grepp om sina läsare.”

Litteraturkvalster ”Ja, jag vill läsa mer. Ja, jag gillar huvudpersonen Udda. Ja, jag kan varmt rekommendera den och ja, även till er tvivlande fantasymotståndare (”been there, done that”) – det här är något annat.”

Flickan och böckerna ”Jag älskar att läsa och känna igen mig – eller inte, som i många fall i den här boken:Särskild, andra delen i Nene Ormes Urban Fantasyserie om drömmaren Udda. Malmö är i denna serie är precis vad den första boken i serien heter; en Udda verklighet: bergochdalbana och skräckkabinett i ett, och allt på min egen gata.”

Cathaya ”Det jag verkligen gillar med Särskild – samt föregångaren Udda Verklighet – är hur väl Nene Ormes har lyckats interagera den sära världen med svensk stadsmiljö, allt ifrån vilka djur hamnskiftarna förvandlas till och de övriga säras förmågor, till deras mötesplatser och liknande. Det är urban fantasy av klassiskt snitt, och det är väldigt trevligt med svensk sådan som omväxling.”

Böcker är magi ”Jag har verkligen ingen aning om varför jag inte läst den här boken tidigare. Särskild är en uppföljare av Udda verklighet, en bok som jag läste för flera år sedan men som alltid hängt kvar i mitt huvudet.”

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s