Mariehamn, just nu

20120517-164803.jpg

Vi anlände, vi såg, vi fann det vackert!

Annons

Särskild

Särskild har fått en recensionsdag! Den 17 augusti 2012 kommer uppföljaren till Udda verklighet.

Särskild

Det är festival i Malmö, och festivalen har lockat mer än bara vanliga människor. De sära har kommit till stan för att jaga, slåss och roa sig. Men bakom musiken, de glättiga scenerna och festivalstånden ruvar mörker och hemligheter.

Udda har börjat drömma igen, och hennes drömmar leder henne tillbaka till den karismatiske hamnskiftaren Hem- ming och till det enigmatiska Oraklet som bor i toppen av Turning Torso. Uddas förmågor gör henne till både en tillgång och ett hot för de krafter som rör sig i Malmös sära värld. Där finns de som vill utnyttja henne, men ock- så de som fruktar henne och vill förgöra henne. Magrete, Hemmings brutala mäster, gillar inte att Udda har svurit sin lojalitet till Oraklet och en sammandrabbning är över- hängande. Hamnskiftare, drömmare, lotsar, eldtursar och orakel – vem går segrande ur striden?

Den får svart snitt, precis som den förra, och kommer i samma originalformat som Udda verklighet också.

Förtjusande Bryssel

Lite fler bilder, för den hugade.


Gaufre, en ny last.


Solskensfrukost på en marknad i Gare du Midi.

Gamla och nya hus i vad som snabbt kändes som ”typiskt” Bryssel.


Små gathus i ett svensktätt område. Jag förstår varför folk väljer det här stället.


Franska och belgiska serier jag inte kan men gärna vill läsa.

 

Bryssel i manuslöst tillstånd

Jag njuter. Det här med att resa bort direkt efter en manusinlämning (som snabbstavningen på telefonen ville ha till ‘manisk inlärning’ den har inte helt fel) var verkligen vad doktorn ordinerade! Huvudet som värker av att inte ha manuset vid handen hela tiden fylls istället av nya intryck, så mycket nya intryck att det inte ens finns plats till oro över hur det ska gå hos redaktören eller ifall jag verkligen fick till allt som jag skulle/ville.

Istället för att nojja över sånt äter jag god mat och ser på trevliga saker. Antikmarknad, vackra hus, dinosauriemuseum, matmarknad, spännande människor, mer vackra hus i elegant förfall, och snirkliga små gator.

Igår provade vi frites. Det var inte lika trevligt som att prova gauffre även om båda var godare här än hemma. Jag ska försöka få till en repris på våfflan i alla fall.

Våren har kommit lite längre här än hemma och även om det är svalt just nu så finns det löv på träden och blommor på magnolian. Det är ljuvligt.

20120402-092720.jpg

20120402-092831.jpg