Liebster-inlägg

En vän, Perny, nominerade mig och tio andra till Liebster och hittade på en serie frågor för oss att svara på. Så det tänkte jag göra. 

 1. Vilken bok läser du just nu? The Incorregible av Harriet Dumont. Det är piratfantasysnusk och det första jag läser av henne. Har inte hunnit långt men är väldigt road än så länge. Omslaget är gjort av min otroligt begåvade kollega Myra Sjöberg.
 2. Vilken typ av böcker tycker du bäst om, varför? Jag läser allra mest fantastik, men inom den genren läser jag brett. Jag föredrar böcker som tar mig med på något fantastiskt och har svårt för strikt diskbänksrealism. Jag sitter hela tiden och väntar på monstret. Men bland mina absoluta favoriter finns böcker som är hyperrealistisk fantastik, som tex Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist som blandar vardagligt och övernaturligt.
 3. Hur många böcker uppskattar du att du läser på ett år? Ca 50-55, en per vecka i snitt. Jag har fört statistik sen jag började jobba i SF-bokhandeln så jag har rätt bra koll. I år kommer det att bli färre, det kan jag redan se.
 4. Vilken årstid läser du flest böcker, varför? Det är inte årstidsbundet utan har med mitt skrivande att göra. Om jag skriver intensivt så läser jag inte. 
 5. Föredrar du tryckta böcker eller e-böcker, varför? Tryckta. Jag verkar komma ihåg dem bättre, även om det är ren underhållning. 
 6. Hur hittar du böcker som du vill läsa? Jobbar i SF-bokhandeln så jag läser nyhetskataloger, pratar med andra som jobbar i branschen och tar rekommendationer från vänner.
 7.  Var är din favoritläsplats? Soffan.
 8. Vilken bok längtar du efter att få läsa just nu? Last First Snow an Max Gladstone. 
 9. Vad får dig att vilja läsa om en bok? Det gör jag väldigt sällan, men vackert språk, spännande struktur eller oväntad upplösning. Tror jag. Eller kanske om den gjort ett bestående intryck på mig och jag vill se vad som gjorde att det blev så.
 10. Läser du många böcker på samma gång? Oftast inte.

Sen är det meningen att jag ska skicka frågorna vidare, men jag är inte bra på sånt så jag gör den andra traditionella saken istället, jag bjuder in alla som vill att svara på Pernys frågor och länka till dem i kommentarerna här så att alla kan se. Eftersom det är frågor om läsning är jag förstås nyfiken på hur folk har det. 

Annons

2 tankar om “Liebster-inlägg

 1. 1. Vilken bok läser du just nu? Två böcker. En akademisk Accidental Deregulation av Gunnar Alexandersson och Elantris av Brandon Sandersson. Elantris är fjärde Sandersson boken jag läser och jag känner att jag börjar få kläm på hans språk.
  2 Villken typ av böcker tycker du bäst om, varför? Jag läser mycket blandat just nu. Mycket fantasy blir det, men även böcker med historisk inslag som böcker av Ken Follet och Simon av Ekarna. Samt en och annan fakta bok. Men mest blir det nog fantasy böcker. DIskbänksrealism har aldrig varit min grej.
  Hur många böcker uppskattar du att du läser på ett år? Ca 25-35, har en bok där jag skriver upp titlar för att bättre komma ihåg.
  Vilken årstid läser du flest böcker, varför? Beror mer på hur pass tjock den aktuella boken jag läser är. Tog mig nästan en månad att beta av av En värld utan slut av Ken Follet. Då skönk snittet markant..
  Föredrar du tryckta böcker eller e-böcker, varför? Tryckta! Smidigare
  Hur hittar du böcker som du vill läsa? Tar de som finns nära tillhands hemma eller blir inspirerad och går till biblioteket
  Var är din favoritläsplats? Sängen..
  Vilken bok längtar du efter att få läsa just nu? 1066 year of the conquest David Armine Howarth
  Vad får dig att vilja läsa om en bok? Något som är svårt att sätta fingret på. Oftast handlingen eller omslaget.
  Läser du många böcker på samma gång? Precis börjat försöka läsa två samtidigt.

  Tack för bra bok!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s