Nytt recept på Cooking the Books!

Det finns tillfällen då jag verkligen, verkligen känner att jag lever ett rasande bra liv, och i somras hade jag turen att känna av det igen. Jag var på Loncon och njöt av det stora sammanhanget som science fiction och fantasy befinner sig i internationellt och träffade då Fran Wilde för första gången. Fran gör bloggen Cooking the Books där hon pratar med författare om mat i deras böcker, om hur de använder mat för att visa på sin värld, på de sociala strukturerna, på karaktärernas särart på magi eller infrastruktur eller religion. Mat är ju som vi alla vet livsnödvändigt och som sådan så ger det en väldig massa information som inte direkt är berättelsedriven.

Jag älskar Frans blogg. Jag har hört vartenda avsnitt och läst vartenda inlägg som hon gjort med det temat så när hon kom fram och pratade var jag överlycklig. Och när hon då, ur det blå, frågade om jag ville vara med och göra inslag till Cooking the Books svarade jag ja utan att tveka.

Så det är min stora nyhet: jag ska vara med och intervjua för Cooking the Books. Mitt första inlägg, som är en presentation och ett recept, är uppe nu. Det är ett ManiFEASTo och receptet är min släkts pepparkaksrecept. Intervju kommer i mitten av december.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s