Arkeologextas: Alexander den store, hittad?

Det här var den bästa nyheten på flera dagar: Man tror att Alexander den stores grav är återfunnen i Alexandria!

Om det stämmer, om det är hans sista viloplats och om benen man funnit (rester av en vandaliserad mumie) är Alexander så är det utan tvekan årets arkeologiska fynd. Jag har svårt att komma på vad som skulle kunna komma i närheten.

Ack, ack, vad mitt arkeologhjärta bultar! Tänk att ha varit den som hittade det här. Undrar om hen hade ett par förberedda meningar redo för ett sådant tillfälle? Jag menar, alla som läst det minsta om Howard Carter och som själva är arkeologer har väl tänkt tanken ‘vad skulle jag ha sagt när jag fick den första skymten av gravkammaren’? Eller är det bara jag?

EDIT: Jaha, den exalteringen var kortlivad. Här är en länk till någon som grävt lite i det. Attans nedrans fånig osis. Men håll med om att det hade varit coolt om det var sant?

Annons

2 tankar om “Arkeologextas: Alexander den store, hittad?

  1. Skulle ju vara fenomenalt kul men jag tror att om World! News! Daily! är en svajig källa. Jag tror inte att en springråtta korsat europa för att återförenas med sin familj till exempel 🙂

    • Nej, jag tror inte det heller, men den här cirkulerades bland arkeologvänner till mig – alla med samma upphetsning men det stora ”OM” som följer på sådana här nyheter. Jag har inte grävt vidare, och är beredd på besvikelse. Som alltid i sådana här fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s