Fantastisk Podd #6

Det är dags igen! Fantastisk Podd släpper det sjätte avsnittet och vi har nu kommit tillbaka till malmögruppen, dvs jag, Karin Tidbeck och Kristina Hård. För just det här avsnittet hade vi Kristinas hund med, han tycker inte vi är särskilt spännande utan ligger precis mellan mig och Karin OCH SNARKAR. Tack för den. Rakt i mikrofonen också.

Hursomhelst, här är avsnitt #6 och här är introduktionstexten:

En idé kommer sällan ensam (vanligtvis färdas de i grupp), men var kommer de ifrån? Kan författare bara sträcka ut en hand och fånga dem i flykten eller existerar möjligtvis den där påsen varifrån de drar dem som en vit kanin ur hatten?

Karin Tidbeck, Nene Ormes och Kristina Hård från Grupp Malmö pratar idéer och inspiration. Två avgörande ingredienser för att kunna sätta sig ner och skriva den där romanen eller novellen. Kanske är det så att de där geniala idéerna  behöver en lång förädlingsprocess, men hur lång tid är egentligen rimligt? De pratar om hur en text angrips bäst och om det går att hitta  återkommande teman i deras skrivande.  Ormes avslöjar att hon har en ny skrivmetod för varje bok, Tidbeck att hon skriver medvetandeströmmar eller nonsens och Hård att en berättelse är bara toppen på isberget efter år av tillväxt. Och mitt i alltihopa är det någon som sover …

Om ni har något ni gärna vill att vi ska prata om så är det dags för oss att spela in snart igen. Förslag, frågor och synpunkter mottages med tacksamhet. Och i vanlig ordning, om ni vill ge oss lite skjuts så ger ni oss en fin recension på iTunes eller länkar vidare.

Hoppas ni gillar det här!

2 tankar om “Fantastisk Podd #6

  1. Sitter här och lyssnar, så himla inspirerande! En tanke som slår mig när du säger att du behöver ny metod för varje bok: jag brukar byta perspektiv, alltså ny karaktär, samma story, för att hålla serien vid liv. På så sätt får jag ny infallsvinkel, nytt språk och en ny story i storyn, så att säga. Fungerar för mig. Ett litet tips! (syftar då på Kaninhjärta o co!)

    • Det är inte det jag menar. Det handlar om hur jag lägger upp själva skrivandet (inte storyn).
      Jag beklagar om det är oklart när jag pratar, jag får lyssna igenom det en gång till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s