Hjältar och monster

Har ni sett? Har ni sett! Hjältar och monster på himlavalvet har kommit tillbaka i tryck igen! Dessutom sålde jag Det blåser på månen, en annan favorit från barndomen, idag. Vad jag älskade de böckerna. Undrar om de håller för omläsning. Hoppas, hoppas.

20140305-205654.jpg

Edit: kan ni fatta att jag alltid trott att den hette Hjältar och GUDAR? Alltid. Huh, minnet bedrar.

7 tankar om “Hjältar och monster

  1. Fantastiskt, jag gick just och tänkte på den häromdagen och tänkte att jag skulle försöka få fram den och läsa för mina barn. 🙂 Jag hoppas den också håller för omläsningen, minns att jag tyckte väldigt mycket om den.

  2. Åååh! Jag måste ha! De där böckerna väckte ett intresse för mytologi i allmänhet och grekisk sådan i synnerhet hos mig när jag bara var tre äpplen hög. En klasskamrat hade dem inlästa på kassett, och jag tror de där kassettbanden spenderade avsevärt mer tid hemma hos mig än hemma hos henne… Jag tror att det är ur detta som mitt intresse för fantasylitteratur är sprunget, dessutom, så det är definitivt en milstolpe. Var kan jag köpa dem?

    • De finns på SF-bokhandeln, både den fysiska och vår postorder på sfbok.se. Förmodar (förväntar mig) att de finns i andra bokhandlar också. Men jag vågar inte säga hur länge eller hur stora tryck som gjorts.

  3. Maj Samzelius har också skrivit en serie som heter Gudar, trollkarlar och vidunder, så du kanske har läst båda och sen blandat ihop dem?

    • Troligen har jag läst båda, men jag tror att det här är ett fall av massvillfarelse för alla i min umgängeskrets säger samma. Det var så länge sen vi såg dem på tv att vi alla verkar ha tänkt om.

  4. Jag har köpt både första och andra boken så fort de kom ut, och läst högt för barnen. Jag antar att det kommer minst en till, för Herakles äventyr har ju bara börjat. De funkar fint, tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s