En synnerligen god jul till er alla!

Själv har jag nyss firat Midvinter och ska imorgon åka till släkten för att fira jul. Jag vill därför passa på att önska alla som firar den en riktigt god jul, och till alla andra önskar jag en trevlig helg och ledighet. Jag hoppas att ni får tid att läsa något trevligt, att ni hittar anledning att vara glada och att den vändande solen lyser på er.

 

3 tankar om “En synnerligen god jul till er alla!

  1. En blir ju en smula nyfiken och vill ställa frågan hur det firas Midvinter? Om det inte är en alltför personlig fråga, jag har själv klurat på Midvinterfirande de senaste åren men inte fått till det riktigt.

    • Ledsen jag inte svarat tidigare, men visst kan jag berätta hur vi firat. För vår del är det ljusets återvändande som är det viktiga med Midvinter, att ta sig igenom den längsta natten, och vi gör det med vänner och mat. Så, ett litet antal vänner, lagom många för att alla ska kunna vara i samma samtal och mat som är inspirerad av sol på något sätt. Saffranssmakande fisksoppa, svartfärgat bröd med aprikoser i, runda bröd, äpplen i alla dess former, ost, soltorkade saker, torkad frukt och glödgat vin. Sånt. Vi försöker variera maten och passa ihop rätterna. Sen pratar vi om året som gått och om förhoppningar för nästa. Det har varit lyckade tillställningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s