Resfeber

Tystnaden från mitt håll beror till största delen på att jag är helt upptagen av att planera det sista av sommarens stora resa – den till USA! Jag åker om en vecka precis och förutsägbart så har jag listor, listor, listor!

Det är en lista på vad som ska med i klädväg, med tillhörande vånda inför antalet par skor man kan ta med sig. En lista på vad som måste göras innan vi åker (lämna nycklar till de som ska passa lägenheten, göra den fin för dem, fixa med räkningar och bankkort, samla alla papper, ordna det sista av alla mina uppdrag så jag inte släpar med mig jobb över). Listor på skriv- och läsrelaterat material att ta med (det finns faktiskt böcker där också, jag behöver inte ta med mig tre veckors läsning, verkligen inte!).

Och så gör jag listor på saker att se, göra och äta när vi väl kommit dit. Jag ska vara ett par dagar i New York, sen ett par dagar i Boston innan vi åker till Minneapolis för en fantasykongress innan vi avslutar med en veckas rundresa i New England. Om ni har guldkorn och smultronställen som ni vill dela med er av får ni gärna tipsa mig! Jag älskar att resa efter andras tips, det känns som om man har en lokal mecenat då.

Så tills vidare, här kommer ett par länkar istället för ett inlägg:
Why I Ditched My Draft, om anledningar att göra sig av med ett utkast och hur det känns.
How I Went From Writing 2,000 Words a Day to Writing 10,000 Words a Day, en länk om att öka sin produktivitet.

Annons

8 tankar om “Resfeber

 1. Minneapolis/St Paul har underbara American Swedish Institute som bör besökas… jag var där för ett antal år sedan, och träffade en äldre gentleman (80+) som var född i Minnesota av småländska föräldrar och talade en underbar gammaldags småländsk dialekt.

  • Tack! Jag ska göra mitt bästa. Om en vecka och två dagar står jag på The Strand och väljer en resbok.

 2. Ta inte med några böcker alls! Då lämnar du det öppet att kunna köpa någonting som du kanske inte hade köpt annars. Och tre par skor räcker. 😉

  Det du sa inne på bokhandeln, om ”The woman in black”, det stämde. SJUKT läskig, jag satt med skrämskudde och när barnen dök upp blev jag väldigt sugen på att gå iväg…. gaaaaaah!!!!

  • Ja, jag önskar att jag var en sån som kunde se på skräckfilmer eller läsa skräckböcker, men det går nog inte. Jag är helt enkelt för lättskrämd.

   Med det inte sagt att Woman in Black inte är _väldigt_ läskig. Jag står fast vid det uttalandet. Den trycker på alla mina knappar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s