Aj.

Dagen i korthet:

Mardrömmarna avlöste varandra, vaknade en gång varannan timme och låg och stirrade i taket. När klockan ringde var jag utsliten.

Fick ett stressande besked på morgonen, är nu väldigt medveten om dödslinjen och är missnöjd över alla sysslor som tar tid. Inklusive sådant som duscha och klä mig.

Raka vägen till läkaren för att ta bort en leverfläck på sidan av näsan. Den brukar fastna i glasögonen och gör galet ont, sådär så att ögonen tåras, och nu har den dessutom börjat växa. Läkaren meddelar mig att det är ett kosmetiskt ingrepp och jag tänker ”för dig ja, för mig är det en ständig irritation som måste bort” men man säger inte emot tanten med skalpellen, så är det bara. Det visar sig att man inte säger emot tanten med bedövningssprutan heller utan försöker vara en duktig liten patient och ligga still när de sticks och skär och drar. Och dessutom har åsikter om att det är lättare att skriva sf/f än annan litteratur, för det krävs inte lika mycket av ett påhittat universum. Försöker försiktigt ge henne en vidare syn på litteraturen, blir tyst när kniven kommer fram.

Resultatet:

Flera stygn, ena halvan av näsan är alldeles vit av den sträckta huden och det gör ont upp till skalpen (hudfärgat plåster är verkligen grejjen). Det syns inte på bilden, men jag har en likadan i nacken på andra sidan. Känner mig oresonligt gnällig av det här. Som om jag fått ett slag på näsan och har begynnande migrän samtidigt.

Gnäll, gnäll, gå och skriv med dig, lata författare får inga böcker gjorda. Ja, frun.

Annons

4 tankar om “Aj.

  1. Undrar varför folk måste tänka i termer av lättare eller svårare. Det handlar väl snarare om olika typer av svårigheter. Personligen kan jag i viss mån hålla med om ”lättare” i andemeningen att jag inte är direkt beroende av ngn annan verklighet än den jag skapar. Men för att den ska fungera krävs det ju då istället att man förstår den verkligheten bättre än den ”verkliga” verkligheten.

    Realister kan ju trots allt ta en del för givet. Och dubbelkolla existerande fakta vid behov.

    • Vilket var _precis_ vad jag sa. Skriva är svårt i vilket fall som, men när folk ifrågasätter min genre för att det skulle vara ”lättare” att hitta på så blir jag väldigt motvalls och säger tvärtemot.

    • Tack! Jag hoppas att mardrömmarna under natten (om att jag hittade larver i hålet de skurit upp) försvinner med läkningen också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s