Lyxskrivliv

Idag börjar det, mitt lyxiga skrivliv, de oceaner av tid det fantastiska stipendiet jag fick av Författarfonden ska användas till i omgångar (ja, när jag säger ‘oceaner av tid’ så menar jag alltså en månad). Jag har varit så nällad (säger man det i resten av Sverige, eller är det bara i Göinge?) att få börja att det krupit i mig. Lite som dagarna innan semestern när man plötsligt får en energikick och avslutar en massa arbetsuppgifter, är glad och trevlig men under alltihop egentligen redan har åkt. Så har det varit, särskilt igår.

Jag har en plan för skrivtiden och jag har en deadline. Planen är lagom sträng och lagom öppen för förändringar, dödslinjen är exakt och omutbar. Mellan mig och den finns ett par födelsedagar, inventering i butiken, ett framträdande på Nördcafé här i Malmö, ett teaterbesök, en Litteraturbar, ett skrivgruppsmöte och i övrigt – skrivtid.

Det känns som en dröm.

Vi får hoppas att det håller sig så och inte förvandlas till den där mardrömmen som var hela förra årets andraboksångest. Jag kanske skriver något om den sen, men jag är inte säker på att jag vill. Det var nattsvart och ångestfyllt på ett sätt som jag inte trodde var möjligt när det kom till skrivandet. Det som alltid varit roligt, om inte alltid lätt. Nåja. Inte tänka mer på det. Det var förra året. Nu är det ett nytt, fint, gnisslande rent år som inte har en enda missad dödslinje, låtom oss behålla det så.

Det enda jag kommer att sakna under den här månaden är kollegor. Antingen kommer jag att förbjuda mig själv internet (jag brukar försöka, för det är ständigt lockande och fyllt av prokrastineringsmöjligheter) eller så kommer internet att agera kollega under tiden. Återstår att se.

Hur som helst, önska mig lycka till, jag har ett uppdrag att utföra!

14 tankar om “Lyxskrivliv

 1. Lycka till! Och jag finns alltid här som kollega. I morgon skickar vi in vårt redigerade manus till korr så jag kommer att ha tid. Kram!
  PS ”Nällad” är nog väldigt Göinge …

  • Tack, jag får använda dig och ditt post-manus-tillstånd som morot! Vi hörs när du har bättre tid! Kram.

 2. Kom igen, Nene, låt fingrarna glöda! 🙂 och nällad är ett ord jag aldrig någonsin sett eller hört förut, men jag förstår dess betydelse. Nälla du på, det är ju ett slags drivkraft!

  Kram/Kicki

  • Det är ett fint ord på att vara så ivrig att det bränns. Jag önskar att jag kom ihåg fler av de gamla uttrycken hemifrån.
   Lycka till med det egna redigerandet!

  • Underverk säger du? Ja, det sätter ingen som helst press på mig. 🙂 Det känns som om det kommer att gå bra, så jag fortsätter och hoppas att den känslan håller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s