Äkta människor

Nu är det eventuellt så att jag är sist med att uppmärksamma den här serien, men då får det vara hänt – för så taggad på en svenskproducerad tv-serie som jag är nu kan jag inte ens minnas när jag var senast. Äkta människor verkar ha allt jag vill ha. Bladerunner möter Stepford Wives, fast svenskt.
Se bara på den här reklamfilmen för en hubot:

Det är ju snyggt, rent och inte så lite läsikgt. Och sen såg jag trailern och fick sådan där längtan som bara Stargate Universe och Game of Thrones har gett mig tidigare. Se själva:

Och om ni redan är sugna, redan sett alla trailers och klipp så finns det ändå något nytt och tjusigt: i senaste numret av Utopi så tolkar olika serieskapare Äkta människor. Och den kom till butiken idag!

Kuriosa: Regissören för avsnitt 5-8 är samma regissör som just nu är aktuell med kritikerrosade Katinkas kalas och som ska regissera Cirkeln, Levan Akin.

Annons

9 tankar om “Äkta människor

    • Så här långt har den dessutom fortsatt att se bra ut! Jag får lyckorysningar av all rekvesita de använder, man känner igen sofforna och cd-ställen från svensk standardinredning anno 1980-90.

  1. Den här serien påstås vara något helt nytt, men den har gjorts förut. Kolla bara serien Chobits. Handlingen är nästan lika

    • Jag kan inte helt hålla med. Chobits har lika många likheter som olikheter med vad vi har fått se av Äkta människor än så länge. Och att göra en sf-serie om artificiell intelligens och människors utnyttjande av den är nytt för Sverige. Jag tycker mig kunna se influenser från en hel hög andra filmer och universa i den också.

  2. Pingback: … och på tal om science fiction « En udda verklighet

  3. Pingback: Det heter androider | Svensson

  4. Pingback: Det heter androider | Anarres

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s