Gott nytt år!

Det börjar dra ihop sig för en titt på det gångna året och ägna sig åt förhoppningsfulla halvlöften om nästa.

2011 var året då jag insåg att skrivkramp inte bara var bluff och båg, att rumpan i stolen-metoden säkert funkar för somliga, men för mig resulterade det i förfärligt dålig text. Året då jag missade deadlines på allvar och året då jag fortsatte vara debutant långt efter jag tänkt mig att det skulle blivit en andra bok. Det var året då jag var på tv längre än fyra minuter, fick hantera att den bild jag tyckte sämst om var den som alla tidningar tyckte var roligast. Det var året då jag besökte Rom för första gången, åkte mellan Stockholm och Göteborg för första gången och året då jag vande mig vid att Malmö har fått en tunnelbana (typ). Jag träffade en massa nya, spännande människor – Elizabeth Bear och Sara Bergmark Elfgren står som två lysande stjärnor i den samlingen, läste en massa nya spännande böcker och stiftade bekantskap med nya spännande författarskap – N.K. Jemisin bland andra.

Det har varit ett intressant år, minst sagt. Svårt att önska sig så mycket mer av 2012 egentligen, men: Jag önskar mig fler bokbekantskaper, att jag tar mig tid att läsa fler mugglarböcker, att jag ska lyckas med mitt mål att läsa om en bok som jag tidigare läst per månad, att jag ska bli klar med och få ut bok nummer två, att jag ska komma iväg på fler kongresser och att jag ska börja träna yoga igen.

Med de förhoppningarna för egen del hoppas jag på ett nytt, spännande 2012 för er del också! Att ni gör något roligt, läser något fantastiskt och att ni mår riktigt bra!

Berätta gärna om ni har några bokrelaterade nyårslöften, man är ju nyfiken.

6 thoughts on “Gott nytt år!

 1. Jag tänkte tota ihop något sådant på min egen blogg, snart. Inser nu att jag kanske inte kommer mig för med det idag. Lite mer av nyårsambitioner än nyårslöften, för min del, men det involverar bland annat att minska ner att läsa jättesnart-högen (som är ohanterligt stor nu!).

  • En viss mängd olästa böcker ger mig tillfredsställelse för då vet jag att jag alltid har att läsa hemma, för många och jag känner istället att de ställer krav på att bli lästa. Det är märkligt. Jag har försökt hitta den perfekta balansen men har inte listat ut vilken siffra det rör sig om. Angenämt problem att ha! 🙂

 2. Gott nytt år vännen! Det låter som om du har en hel del angenäma ambitioner för det nya året, hurra för det! Själv har jag lovat mig själv att skriva färdigt min roman, jag borde vara halvvägs nu så det är rätt mycket jobb kvar. Men det ska gå!

 3. Fler kongresser! Hurra!

  (Bästa sättet att tvinga iväg sig på kongress är att betala medlemskap så tidigt som möjligt. Köp medlemskap i Åcon!)

  //JJ

  • Närsomhelst nu! Jag kommer definitivt att dyka upp på Åcon, förhoppningsvis med Karin W i sällskap. Vi när en förtjusning för Cat Valente (som jag inte upptäckt förrän Karin såg till att jag läste Palimpsest).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s