Stipendium! (och artikellänk)

I fredags fick jag riktigt goda nyheter. Jag var sen iväg till jobbet och var hemma när posten kom. Ett tunt, vitt kuvert låg tillsammans med en hög reklamtidningar och annat bös. Det var från Författarfonden och jag tänkte ‘lika bra att läsa avslaget nu, undrar hur många som sökte den här rundan’ eftersom det var vad som hänt förra gången. Döm om min förvåning när jag öppnade det och det ensamma pappret meddelade att jag blivit tilldelad ett arbetsstipendium av Författarfonden!

Jag trodde inte att det skulle kännas så stort eller viktigt som det gjorde. Men här sitter jag och ser fram emot 2012 på ett alldeles nytt sätt. Så många skrivperioder jag kan få ut av de pengarna! Jag har redan planerat in den första omgången.

Jag ville verkligen att det inte skulle vara någon skillnad på att skriva på halvtid (som jag gjorde när jag skrev Udda Verklighet) och att jobba heltid och skriva den tid som blev över. Jag ville vara en av de där författarna som kan skriva närsomhelst, bara dyka in i texten och hamra loss en timme, en kvart, fem minuter, vad tid som gavs. Det är jag uppenbarligen inte. Jag har lyckats rätt bra med att skriva på morgonen under sommarhalvåret, men under den mörka årstiden är det hopplöst att ens få upp ögonlocken, för att inte tala om att komma igång med skrivandet innan jobbet. Så jag har fått tjänstledighet beviljat i omgångar för att skriva och efter tre dagar har jag upplevt ett skutt framåt, som om bogseringslinan spänts och det börjar rulla av sig självt.

Ska bli spännande att se om det funkar nu också.

Förresten, såg ni artikeln i DN där jag pratar om remakes på sagor med Hanna Fahl? Inte? Här är den.

Annons

16 tankar om “Stipendium! (och artikellänk)

  1. Jo, och artikeln av Hanna Fahl har jag förstås läst. Vid det här laget har jag förlåtit henne för Eurocon-artikeln 😉

  2. Man får lov att gratulera! Jag hittade just till din blogg och blev väldigt glad. Det ska bli spännande att följa ditt arbete med skrivandet. Vilken lycka att du fått stipendiet, tid och pengar behövs alltid känns det som. Själv skriver jag den tredje delen i en barn/ungdomsbokstrilogi och väntar på svar från förlag. Må väl!

    • Välkommen hit! Tid och pengar verkar aldrig vara i balans annars, det ska bli spännande att se vad jag kan åstadkomma med det här stipendiet. Jag har nog inte riktigt smält det ännu. Lycka till med det egna skrivandet, berätta gärna hur det går!

  3. Pingback: Att inte låta sig nedslås av avslag « Debutantbloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s