Det känns hektiskt fast det står still

Hur lång tid tar det egentligen att skriva en bok?-frågan jag får regelbundet på mina föredrag och biblioteksträffar är ungefär lika knepig att svara på som Var får du allt ifrån?-frågan. Jag har ingen aning egentligen.

Jag vet inte hur lång tid det tog att skriva den förra för även om jag vet hur många kalenderdagar som gick mellan första ordet och sista redigeringen men jag har ingen aning om hur många av dem som var skrivdagar, eller ens hur lång tid jag la varje dag som var en skrivdag. Just nu vet jag exakt hur många timmar jag lägger varje dag och ändå är hastigheten inte pålitlig. Somliga scener tar tusen år att göra klara medan andra kapitel bara behöver korrigeras lite ytligt. Till och med när jag har underbara skrivdagar och allt känns som ett rinnande vatten (jodå, jag har sådana också) så kan jag inte beräkna hur långt in i boken jag ska komma. Det är frustrerande mitt i glädjen över att det går bra och är roligt.

 

2 thoughts on “Det känns hektiskt fast det står still

  1. Man kan ju dessutom lägga till dilemmat hur man ska beräkna tid som inte är att sitta framför datorn och fysiskt skriva, men där man mentalt kanske löser vissa knutar som man haft i den andra positionen. Eller annorlunda uttryckt: hur skiljer man på arbete och inte arbete när det kommer till en kreativ process?

    Inte så att gnetet inte behövs, men ibland sker ju monumentala hopp som möjliggör gnet vid tillfällen då man kanske inte ens tänkt sig det.

  2. Ja, ställtiden är jäkligt svår att beräkna. Men jag försöker trösta mig med att jag kommer att få bättre koll ju fler gånger jag gör det här. (försöker se den ljusa sidan)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s