Skrivhöst

Hösten är (verkligen) här och november närmar sig med stormsteg (vilket stressar mig lite) och med den också en massa skrivchanser. Somliga har jag pratat om tidigare, andra när nya för dagen. Håll till godo!

NaNoWriMo – National Novel Writing Month, skriv en roman (eller i alla fall 50 000 ord) på en månad. Det finns möjlighet att anmäla sig redan nu, man kan förbereda sig genom att tänka ut plot och karaktärer, researcha miljöer och allt annat kringarbete. Om jag ska vara med (högst tveksamt förvisso) så finns jag som vanligt på ‘lindorm‘, säg till om vi ses där!

Kriminalroman och thriller – Skrivkurs på Folkuniversitetet i Malmö, börjar alldeles snart men håller på under hela hösten. Den leds av Jenny Milewski som jobbat med det skrivna ordet de senaste 15 åren och som debuterar med sin Skalpelldansen på Telegram förlag i vår. I Jennys regi kommer det att diskuteras skillnad mellan krim och thriller samt skrivas dylikt.

Att skriva fantasy och science fiction – är en annan skrivkurs på Folkuniversitetet i Malmö, den här leds av Karin Tidbeck som är den eminenta författaren till novellsamlingen Vem är Arvid Pekon? samt ett gäng noveller som än så länge bara är publicerade på engelska i amerikanska magasin. För att citera Karin så kommer kursen att innehålla: världsbyggande! Främmande livsformer! Mytologisk struktur! Sociala strukturer! Medhavda fördomar!

Skriv en skräcknovell i Lovecrafts anda – tävling med SF-bokhandeln och Vertigo förlag. Deadline är snart, så skynda er! Den 5:e november går deadline ut.

Har man problem med idéer eller behöver lite hjälp att generera lovecraftnamn/plot/en magisk ponny så finns Seventh Sanctum, en helt fantastisk sida!

Om inte det här gett er sug att skriva så vet jag inte vad som gör.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s