Om det bara garanterade ord också

För att försäkra mig om att ni tror att jag inte gör annat kommer här dagens bild.

Allt man behöver. Minus choklad och kaffe. Vänta lite nu ...

Ja, det är på biblioteket förstås. Jag hoppas fortfarande att det ska bli lättare att skriva om jag inte sitter hemma där alla distraktionerna finns, och vad händer? Jag bloggar istället (ska bara, bara en liten post, med en liten bild …). Nåja, om inte annat så är det här platsen som kostat mig flest ord på sistone. Sittandes här har jag den senaste veckan strukit 15 000 ord av den nya boken. Låter kanske inte mycket men Udda verklighet var ca 70 000 ord. Det gör mig mörkrädd att tänka på.

Idag är sista dagen den här skrivperioden som jag kan försöka ta igen en del av dem. Inte ens i den bästa av världar med kaffe upp till öronen, i perfekt temperatur och utan behov att prata med folk skulle jag kunna åstadkomma mer än 3000 ord på en dag. Idag fryser jag, chokladen är hemma och kaffet måste jag dra ner på så jag har te istället. De stänger kl 16 också. Nej, om jag lyckas klå mina vanliga 500 ord är jag glad och om jag kommer över 1000 så ska jag baske mig fira!

Annonser

5 thoughts on “Om det bara garanterade ord också

  • Det var gammalt material, åldrat i språk, handling och karaktärsbeskrivning. Så det var bara att kasta. Jobbigt men inget att göra åt.

 1. Hej!
  Jag var inne på SF-Bokhandlen i Malmö för ett tag sedan, på jakt efter nya författarförälskelser. Jag har egentligen inte läst så mycket fantasy eller sifi så det är svårt att veta var man ska börja, därför blir man så glad av kunnig personal med bra tips.
  Jag berättade för killen som jobbade om mina favoriter i film och bokväg och han tyckte att jag borde läsa Udda verklighet. Det märktes att han inte bara gjorde reklam för en kollega utan verkligen tyckte om boken. Jag tyckte boken lät som en Neverwhere fast i Malmö, och hur tusan kan man motstå det!? Det kan man förstås inte.
  Hur som helst så köpte jag din bok, läste den och nu är jag helt såld. Jag är barnsligt förtjust i den här genren (är Urban Fantasy rätt ord för den?). Älskar när vår vardag krockar med magi och mörka, skruvade världar som inte alla kan se. Tyvärr kan jag inte skriva, jag skapar mina egna märkliga världar med pensel och färg istället, men blir alltid så inspirerad när jag hittar böcker där jag kan drömma mig bort en stund.
  Och nu har jag hittat Udda och hennes verklighet och har inte alls någon lust att vänta på uppföljaren..vill läsa mer, helst nu!
  Tack för inspirationen och lycka till med skrivandet. När är det planerat att din nästa bok ska vara färdig?
  /Caroline

  • Åh! Tusen tack för dina rader! Jag är förstås helt enig med dig, jag älskar när verklighet och fantasi blandas (det kallas urban fantasy utomlands, och det är termen jag använder, någon riktigt bra svensk motsvarighet verkar inte finnas).
   Jag kan själv inte rita värt vatten och har djup beundran för de som kan. Om jag har varit inspiration, ens lite, så gör det mig väldigt glad!
   Det finns en novell om Hemmings ungdom i Aluma (Malmö hemlösas tidning) #7-10, den går att köpa via deras hemsida, annars får man ge sig till tåls till hösten, om allt går som det ska. Alla lyckönskningar mottages tacksamt. 🙂
   Ha det gott i snörusket!
   Nene

   • Jag har tålamod lika med noll, så nu har jag mailat Aluma! Tack för tipset =D

    Insnöade hälsningar från Ystad
    /Caroline

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s