Arbiträr afasi

Här på jobbet har det varit en märklig dag. Jag har drabbats av lättare afasi och är fullständigt förbluffad över vad personen som sopat med kvast i mitt ordförråd har lämnat kvar.

I samtal med kund kunde jag till exempel säga saker som ‘den där symbolen som liknar en gargoyle fast mer som en sån där som hoppar, en grön’ när jag menade spelföretaget Flying Frogs logga. Jag försökte också beskriva känslan i ett av spelen ‘som den i den där filmen där Depp spelar en förvirrad man med puritanska värderingar, han den där Ichabod Crane’ men var oförmögen att hitta Sleepy Hollow i huvudet.

Nåja, kvasten lämnade i alla fall kvar möjligheten att på kundens fråga om hur Call of Cthulhu kändes att spela, ifall det var learning by doing, svara ‘nej, det var mer learning by dying’.

Annons

7 tankar om “Arbiträr afasi

    • Eller hur?! Masks of Nyarlatothep var det äventyr som färgat min uppfattning i den här frågan. 🙂

  1. Småsaksafasi, som Jan Berglin kallade åkomman. Varför drabbas man just vissa dagar? Det ger hur som helst tydligtvis roligare effekt med ditt jobb! (Godtyckligt.)

    • Jag föredrar den i alla fall mot de dagar då jag drabbas av fotenimunnensjukan, eller en vek avart av tourettes. Då kan jag stå och förbanna mig själv för de dumma saker jag sagt i evigheter efteråt. Nu är jag bara milt störd och lagom lustig.

    • Ja, det jag minns som svårast var Mask of Nyarlathotep, där blev vi vansinniga i parti och minut! Ingen gav sig in i den kampanjen utan att ha en backupkaraktär. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s