Ljuva toner?

Veckans inlägg är uppe på Debutantbloggen. Den här gången om att skriva till musik och om att vara beroende av musik för att få ro att skriva.

Hur gör ni? Själv har jag kört fast och behöver verkligen något som sparkar igång mig om det här ska bli något. Vill man förresten ha spellistor till sina läsupplevelser?

Jag hade kassettband som gick på repeat när jag var inne i en galen läsfas i tonåren. Mr Music av alla saker. Flera av de låtarna var verkliga dagsländor och jag har inte hört dem sen dess. Så hittade jag ett av de där kassettbanden i en låda och provade det i bandspelaren (som överlevt för att den har en cd-spelare också även om den är för stor för sitt eget bästa) och jag blev översköljd av minnen från böcker som jag glömt att jag läst, med scener ur dem som jag inte tänkt på sen dess, inte medvetet i alla fall. Det är en märklig känsla. Jag undrar om jag kommer att ha samma upplevelse av den musik som jag spelade när jag skrev slutscenerna till Udda verklighet när jag hör den igen om 20 år, eller om det är en del av läsupplevelsen. Ska bli intressant att ta reda på, jag har märkt upp spellistan tydligt så den inte försvinner.

Annonser

One thought on “Ljuva toner?

  1. Tycker inte om att läsa med musik. Skriva är en annan sak, men all typ av seriöst skrivande (alltså annat än det här) brukar kräva instrumental musik (gärna klassisk eller symfonisk), men utan sång. Vilket är intressant eftersom jag vanligtvis föredrar musik med sång. Men när det skall skrivas vill jag inte ha andra ord i huvudet än mina. If that makes sense.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s