Vilken dag!

Det började med en liten skrivstund och att jag mötte en deadline en dag tidigt.

Sen var det dags för intervju i P3 Populär och jag blev otroligt väl omhändertagen innan, under och efter av Julia medan samtalet med Hanna Fahl var lika roligt som vanligt. Jag kom därifrån med humöret på topp och lite av en minneslucka när det kom till vad jag sagt. Förutom att jag svor i radio. Fy på mig.

Jag firade mitt första radioframträdande som författare med en ny datorväska och en mumsig lunch. Och jag hinner inte mer än tillbaka till bokhandeln förrän dagen rusar i taket! Topplistan för maj månad har kommit. Det är så man blir svag i knäna! Här, se själva: Jag vet att det är för alla de fantastiska människor som kom in på signeringsdagen och de första dagarna och sen gick hem och berättade för sina vänner. Jag är överväldigad. Och glad förstås! Och i gott sällskap!

Sen kom folk in i butiken efter att ha hört radioprogrammet, folk skickar gratulations-sms och jag fick till och med ett email med musiklänkar till steampunkmusik producerad här i Sverige (efter att ha nämnt mitt nästa projekt i intervjun).

Efter lunch fick jag en finfin recension och dessutom goda nyheter om ett uppdrag till hösten. För att inte tala om att jag blev bokad för nästa radiointervju. Som är redan på tisdag.

Och jag har fått en wikipedia-artikel. Wow.

Ja jösses. När det regnar så öser det ner!

Annonser

6 thoughts on “Vilken dag!

 1. Vad roligt! Grattis (igen)!
  Radiointervjun var verkligen bra. Jag som aldrig läst fantasy blev riktigt intresserad. Måste nog ge mig i kast med någon bok i sommar. Vad rekommenderar du att man ska börja med i genren (förutom Udda verklighet då, som jag givetvis kommer att läsa hur som helst…)?

  • Jag kan varmt rekommendera Neil Gaiman (och alla fantasyläsare säger ‘förstås’), Jim Butcher, Elizabeth Bear och Holly Black. Men min smak bryr sig inte om ifall folk skriver för ungdomar eller vuxna, så jag kategoriserar inte efter det utan gillar när de skriver bra urban fantasy.
   Sen finns det förstås high fantasy också och där har jag favoriter som Steven Erikson, George RR Martin (om han någonsin skriver nästa bok) och Katherine Kerr.
   Åh, det här kan jag prata om hur länge som helst! Kolla in butikens blogg för fler tips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s